Skip to main content
STG

Menús en Transición, unha alternativa de consumo responsable na USC

Menús en Transición, unha alternativa de consumo responsable na USC
Menús en Transición, unha alternativa de consumo responsable na USC
Elaborados con produtos ecolóxicos, de tempada e locais

A comunidade universitaria de Santiago terá a oportunidade de consumir a vindeira semana un menú completo con produtos con certificación ecolóxica. Trátase dunha experiencia piloto do programa USC en Transición impulsado pola Oficina de Desenvolvemento Sostible. ‘Menús en transición’ busca promover o consumo responsable en restaurantes da universidade. Para iso, do 23 ao 27 de abril o restaurante universitario Burgo das Nacións (Campus Norte) e o da Facultade de Matemáticas (Campus Sur) ofrecerán ao mesmo prezo que o resto un menú elaborado con produtos ecolóxicos, de tempada e locais. Granxa Familiar A actividade está organizada en colaboración con Granxa Familiar, un proxecto universitario promovido polo Grupo de Investigación Sociedade, Tecnoloxía e Territorio que creou unha plataforma dixital para pór en contacto directamente a produtores e consumidores. Os valores fundamentais deste proxecto son o respecto polo medio ambiente, a saúde pública, o comercio xusto e a responsabilidade social. USC en Transición USC en Transición está a traballar en Santiago na difusión das vantaxes de hábitos de consumo responsable na alimentación como un dos piares das comunidades en transición. A USC foi a primeira institución universitaria española en adoptar esta filosofía, coa que se pretende dinamizar á comunidade universitaria da USC para pór en marcha procesos participativos que contribúan a reducir a pegada e a débeda ecolóxica da universidade.

The contents of this page were updated on 04.20.2012.