Pasar al contenido principal
STG

Presentan en Farmacia os resultados do proxecto ValICET de valorización de residuos agroindustriais para a súa aplicación na industria alimentaria

O proxecto trata de valorizar os alimentos e mellorar a competitividade mediante tecnoloxías emerxentes aplicadas aos subprodutos alimentarios no marco da economía circular
O proxecto trata de valorizar os alimentos e mellorar a competitividade mediante tecnoloxías emerxentes aplicadas aos subprodutos alimentarios no marco da economía circular
ValICET está coordinado polo grupo de investigación da USC FoodChemPack

Enmarcado no proxecto de investigación ValICET do programa PRIMA que coordina o grupo da USC FoodChemPack, a Facultade de Farmacia acolle este mércores una xornada aberta na que os socios internacionais do consorcio están a expor os resultados obtidos no proxecto ata o momento, todos eles relacionados coa valorización de residuos agroindustriais para a obtención de compostos de elevado valor engadido para a súa aplicación na industria alimentaria.

Esta xornada sobre a valorización do desperdicio alimentario no marco do Proxecto ValICET inaugurárona a decana da Facultade anfitrioa, Mª De Los Reyes Laguna Francia, e a coordinadora do grupo de investigación FoodChemPack da USC, Raquel Sendón García.

O encontro continuou coa presentación do proxecto ValICET a cargo da súa coordinadora, a profesora da USC Letricia Barbosa Pereira, e co desenvolvemento de sesións de traballo sobre a valorización de residuos alimentarios, as tecnoloxías innovadoras sobre a recuperación de compostos bioactivos e a aplicación de compostos de alto valor a partir de residuos alimentarios.

ValICET
Un dos obxectivos do proxecto ValICET -acrónimo de ‘Valorizar os alimentos e mellorar a competitividade mediante tecnoloxías emerxentes aplicadas aos subprodutos alimentarios no marco da economía circular’- é o desenvolvemento dunha solución TIC para conectar produtores, industria, investigadores e consumidores. Ademais, investiga solucións de procesamento innovadoras e sostibles capaces de converter os residuos agroalimentarios en compostos naturais sostibles de alto valor engadido para o desenvolvemento de novos aditivos alimentarios, alimentos funcionais ou envases de alimentos activos.

ValICET inclúe industrias alimentarias, empresas, institutos de investigación e universidades de España, Italia, Portugal, Francia e Tunisia especializadas en diferentes áreas da ciencia alimentaria, seguridade alimentaria, análise e procesamento de alimentos, sustentabilidade e impacto ambiental e comportamento do consumidor.

FoodChemPack
O grupo de investigación FoodChemPack, creado en 1999 e emprazado no Laboratorio de Bromatoloxía na Facultade de Farmacia, está especializado na análise química de alimentos e actualmente traballa en varias liñas interrelacionadas e cunha gran compoñente bromatolóxica. Estas liñas desenvólvense no campo dos materiais de contacto alimentario (seguridade, avaliación do risco e materiais activos) e das determinacións analíticas relacionadas con diferentes compoñentes dos alimentos.

 

Los contenidos de esta página se actualizaron el 29.05.2024.