Ir o contido principal

Este portal emprega cookies propias ou de terceiros con fins analíticos, así como ligazóns a portais de terceiros para poder compartir contido nas redes sociais. Pode obter máis información na política de cookies.

STG

Masterclass sobre cortes singulares de carne de vacún da IXP Ternera Galega

8/5/2024 - 18.00 horas

Aula de procesados de alimentos

O obradoiro con cociña en directo pretende amosar a importancia da produción de carne de vacún de calidade en Galicia, así como a súa versatilidade e uso gastronómico

Cartel do obradoiro
Cartel do obradoiro

A Facultade de Ciencias do Campus de Lugo da USC acolle o mércores 8 de maio, a partir das 18.00 horas, un obradoiro con cociña sobre cortes singulares de carne ce vacún da IXP Ternera Galega (Vaca Galega e Boi Galego). Esta actividade, promovida por Maribel Quiroga e impartida por Luis Vázquez e Héctor López, está incluída no plan de formación complementaria do Campus Terra da USC e está aberto á participación de alumnado, docentes, investigadores, así como ao sector produtivo. A inscrición permanece aberta en liña.

O programa do curso, para o que se ofrecen 25 prazas, aborda aspectos tecnolóxicos, nutricionais, organolépticos e culinarios da carne da IXP Ternera Galega, ademais de tratar a importancia dos produtos amparados por distintivos de calidade diferenciada. As persoas inscritas neste programa terán a oportunidade de ampliar os seus coñecementos sobre as características organolépticas e os usos culinarios dos cortes máis tradicionais, así como outros mais singulares, a través de diferentes receitas que poñen en valor as múltiples posibilidades gastronómicas do vacún galego de calidade.

A elaboración de pratos e a degustación dos mesmos por parte do público asistente xunto con outros produtos con selo de calidade galegos, tales como queixos con DOP e viños con DO completan o programa dun curso que pretende salientar a importancia dos produtos amparados por distintivos de calidade diferenciada.

 

Os contidos desta páxina actualizáronse o 07.05.2024.