Investigadores do Campus Terra lideran un proxecto europeo para mellorar a calidade da cervexa
Os profesores do Departamento de Enxeñaría Agroforestal na Escola Politécnica Superior do Campus Terra da USC, Javier José Cancela e Xesús Pablo González, lideran un consorcio internacional integrado por 8 partners de Portugal, Francia, Reino Unido, Alemaña, Croacia, Eslovenia e Chequia que foi seleccionado entre os catro finalistas dun programa europeo de I+D+i no eido da seguridade e sustentabilidade alimentaria. Ao devantido programa presentáronse un total de 39 candidaturas. A proposta liderada polos dous investigadores do Grupo de Proxectos e Planificación (Proepla) da USC e integrantes da Rede Igsea e na que tamén están implicados os principais lobbies e centros de investigación europeos no ámbito do lúpulo e da cervexa, pretende acometer un estudo e análise integral de todos os parámetros que inciden no cultivo do lúpulo e que tamén afectan ás características organolépticas da cervexa, como produto resultante.