Créditos ECTS Créditos ECTS: 18
Horas ECTS Criterios/Memorias Traballo do Alumno/a ECTS: 445 Horas de Titorías: 3.5 Clase Interactiva: 1.5 Total: 450
Tipo: Prácticas Máster RD 1393/2007 - 822/2021
Centro Facultade de Ciencias
Convocatoria: Prácticas en Empresas de Grao e Máster
Docencia: Sen docencia (Extinguida)
Matrícula: Non matriculable
O obxectivo das Prácticas externas é completar a formación académica do estudante mediante a interrelación co mundo laboral e empresarial, mellorando así a formación científica e técnica adquirida nas materias obrigatorias e optativas do grao, así como as competencias transversais e as habilidades persoais. do estudante.
Trátase, polo tanto, de incorporar os coñecementos e habilidades adquiridas no Máster, coñecementos prácticos en empresas do sector.
As prácticas tuteladas desenvólvense en empresas e institucións do sector agroalimentario e / ou empresas e institucións relacionadas co procesado de alimentos. O estudante realizará prácticas nunha entidade / empresa coa que a USC estableceu previamente un acordo de colaboración, de acordo co disposto no Regulamento de prácticas académicas externas da USC.
As actividades desenvolvidas polo estudante na empresa estarán adecuadamente coordinadas e deberán realizarse en calquera das áreas relacionadas co procesado de alimentos:
As prácticas a realizar polos estudantes en empresas e institucións pódense levar a cabo, entre outras, nas seguintes liñas:
• Control de calidade e seguridade alimentaria
• Procesos e equipamentos para a elaboración de alimentos
• Enxeñaría en procesamento de alimentos
• Aspectos enerxéticos na transformación de alimentos
• Investigación e desenvolvemento
• Rastrexabilidade dos alimentos
• Novas tecnoloxías de procesamento de alimentos
• Economía das empresas alimentarias (Produción e Comercialización)
• Análise de alimentos
• Empaquetado e etiquetaxe
En xeral, utilizaranse como bibliografía fontes bibliográficas nacionais e internacionais pertencentes ao campo de traballo a desenvolver. Tamén se utilizarán as bases de datos correspondentes.
Básicas e Xerais:
CB6, CB7, CB8, CB9, CB10.
CG1, CG2, CG3, CG4, CG5, CG6, CG7, CG8, CG9
A descrición detallada destes códigos está dispoñible na memoria do título:
https://www.usc.es/export9/sites/webinstitucional/gl/centros/ciencias/d…
Transversais:
CT1 - Capacidade de análise e síntese.
CT2 - Capacidade para organizar e planificar.
CT3 - Capacidade para traballar en equipo.
CT4 - Demostrar compromiso ético.
CT5 - Capacidade para usar as tecnoloxías da información e as comunicacións.
CT6 - Capacidade para buscar, analizar e xestionar información de varias fontes.
CT7 - Capacidade para resolver problemas.
CT8 - Capacidade para tomar decisións.
CT9 - Capacidade para transmitir coñecemento.
CT10 - Capacidade de razoamento e argumentación crítica e capacidade de autocrítica.
CT11 - Capacidade para a aprendizaxe autónoma.
CT12 - Capacidade para usar información nunha lingua estranxeira.
CT13 - Demostrar iniciativa e espírito emprendedor.
CT14 - Capacidade para aplicar os coñecementos á práctica.
Específicas:
CE7 - Capacidade para aplicar as habilidades adquiridas nos temas do título en entidades e empresas, en calquera das áreas relacionadas co procesado de alimentos
Prácticas
Practicar recordos
Titoría individual
En prácticas en empresas, baixo a supervisión do titor externo, o alumno deberá desenvolver o proxecto de formación establecido no acordo de prácticas. As funcións, dereitos e deberes dos estudantes e titores están incluídas no Regulamento de prácticas académicas externas da USC: http://hdl.handle.net/10347/13514.
A avaliación das habilidades adquiridas durante a realización das prácticas externas realizarase de acordo co disposto na normativa xeral para prácticas externas da Universidade de Santiago de Compostela e a normativa específica da Facultade de Ciencias:
O 75% da nota será asignada polo titor externo en función da puntuación dos elementos que figuran no correspondente anexo da normativa.
O 25% restante da nota será asignado polo titor académico logo de avaliar a memoria final presentada polo alumno e en función dos ítems que figuran no anexo correspondente da normativa.
A actividade formativa comprende 18 créditos ECTS, distribuídos do seguinte xeito segundo o plan de estudo actual:
Prácticas: 360 horas presenciais (14,4 créditos ECTS).
Titoría individual: 15 horas presenciais e 15 horas de traballo dos estudantes (1,2 créditos ECTS).
Memoria de prácticas externas: 60 horas de traballo dos estudantes (2,4 créditos ECTS).
Total: 375 horas presenciais e 75 horas de traballo dos estudantes (18 créditos ECTS).
A lingua de ensino será a que corresponda ás linguas oficiais da Comunidade Autónoma.
Materia en extinción, última oportunidade.